I LOVE ISLAM

You Are Beautiful

Assalamualaikum..

Entry kali ni aku hanya copypaste dari fb Aiman Banna ..

Dipersilakan baca :

Beauty-Quotes-74.jpg

“oi minah, kau ni buruk lah. aku rasa kau bolehlah jadi pelakon untuk watak fiona dalam shrek the movie. haha!”

jangan sedih, jangan hiba jika anda kena kutuk kerna wajah anda! keep calm and chillax.

kamu cantik dengan cara kamu yang tersendiri dan hanya lelaki tertentu sahaja can see your beautiful side, not everyone.

sepertimana ada yang suka makan coklat, ada yang tak suka.
sepertimana ada yang benci makan lollipop, ada yang cinta.

lain orang lain taste namun fakta yang kamu cantik selamanya tidak dapat dinafikan!

kamu cantik, dan tidak perlukan pengiktirafan manusia sekeliling untuk mendapatkan title cantik, kerana apa? sang pencipta kamu iaitu Allah dah kata yang kamu cantik dalam Quran! [At-Taghabun:3]

and for man all over the world, if you cant see the beautiful side, dont go and tell that she looks like a certain way that she would be miserable to know.

kita respect ciptaan Allah kerana perempuan ialah ciptaan Allah yang sangat Allah bangga-banggakan dalam Quran. Believe me, Allah sangat bangga dengan segala ciptaan-Nya dan kita nak main sedap ikut kita nak pi kutuk ciptaan oleh pencipta teragung? Mana adab kita dengan Allah!?

the heart of the matter, secantik mana pun wajah kamu diagung-agungkan oleh manusia, apa guna semua itu andai anda dicela oleh sang pencipta wajah indah kamu itu disebabkan oleh akhlak anda buruk & busuk.

ingat, wajah anda tidak secantik mana itu boleh menjadi wajah tercantik dunia dengan hanya bermodal akhlak yang solehah, dengan izin-Nya!

moga Allah redha, Nabi Muhammad suka! ;D

Seorang Hamba,
Aiman Banna.

‪#‎BukuHenshin‬ ‪#‎CoklatTarbiah‬

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s