My Classmates

Cendekious

frq12

Assalamualaikum .

Today, i would like to tell you about my lovely classmates ..

But i will write it in malay .

Bismillah ..

Tahun ni aku PT3 . So, dah 2 tahun aku bersama/duduk di kelas Cendekia. Tahun ni tahun terakhir aku duduk di kelas Cendekia *nangis

Dan tahun ni adalah tahun terakhir aku dapt bersama semua sahabat aku yang telah bersama aku sejak dari form 1 . *sedih

So, aku nk cerita pasal semua sahabat aku yg aku sangat sayangi .

Ketua kelas Ting 1-3 

Form 1 – Mulanya Zulfa yg jadi ketua kelas.. Tapi dia pindah sek, so kami lantik ketua kelas baru bernama Amar Azim. Amar ni dulu sek sungai isap. Sepanjang f1 dia jadi ketua kelas, aku sngt tak suka dia sbb dia suka mengarah org je *rsenyelah . Tapi Alhamdulillah *perli , dia dh berubah >.< Dia dah jadi Abam Exco tahun ni. Exco Dakwah, tahu ? Aku rapat la juga dengan si Amar ni. Tapi mostly aku buli dia (ye ke ??) . Tapi satu perkara yg aku menyampah ngan dia ialah result exam dia selalu lebih tinggi daripada aku. Oh lupe aku nk bgitau yg Amar ni musuh aku time exam. Kitaorg selalu bertanding sape yg lebih hebat dlm exam ( n aku selalu kalah -_- ) Kalo dia menang, mesti dia berlagak dpan aku. *menyampah .. Kitaorg pun selalu ejek satu sama lain ( thun lepas ) . Aku dipanggil sushi , dia pula ayam goreng .. Yg aku x phm , knpe dia panggil aku sushi n aku panggil dia ayam ? lol

Form 2 & 3 – Ketua kelas f2 & f3 sama iaitu Naim . Naim ni orgnya sngt baik . Kalo org minta dia tlong, mesti dia akan tlong.Tapi dia ni lurus bendul n selalu kene buli . *kesian . Sometimes aku nk je suruh Naim buli balik org yg buli dia .*geram . Aku rasa Naim ni bijak.. *kut .  Naim pun seorang yg kelakar. Aku selalu ketawa tengok dia sbb dia selalu gelabah tak tentu pasal. Aku tak nk jadi ‘Anti-Naim’ walaupun kekadang annoying tengk dia . Tapi aku rasa kalo dia dh dewasa , dia akan jadi org yg hebat .. (Dont Judge A Book By Its Cover) Tu je kut aku nk citer pasal Naim sbb aku x bnyk sngt history dengan dia ..

Penolong Ketua Kelas Ting 1-3

Form 1 – Penolong time form 1 ni , orgnya comey, cantik n bijak . Namanya Putri . Dulu classmates ship dia dngn ketua kelas smpai nme diaorg jadi Putri Zulfa . *sori Putri >.< Putri ni sngtlah bijak kat kelas. Walaupun dia x study, mesti result dia GEMPAK . *k jeles FYI, Putri ni geng bollywood aku. Aku rase, dalam kelas, aku n dia je yg minat sngt hindustan. Aku selalu cerita dngn dia pasal hindustan. Putri pun seorng yg putih n baik . Kalo nk tlng pape, minta je tlg kat dia. Mesti dia akan tlg. N if dia buat salah, mesti dia akan terus minta maaf . Aku selalu dengr dia menyanyi kat kelas. Suara dia sngt sedap. Minta je lagu yg nk dengr, english? malay? korea ? hindustan ? , mesti dia tahu n akan nyanyikan .

Form 2 – Penolong f2 ni ngade sikit . Nmenya Una . Aku rase bersemangat la pula nk citer pasal Una ni . *ketawa jahat . Una ni ex student sungai isap . First time jumpa dia, kitaorg shy2 cat (malu2 kucing) . Bercakap pun perlahan je n sopan santun sbb nk jga hati . Tapi lepas berkwan selama 2 tahun, berckp bukan main x berlapik lagi plus mengejek . Tpi time Una jadi penolong , dia kurang ajar . Sbb ape ? Kalo budak minta izin nk gi tandas, mesti dia ckp ” Pergila.” macam menghalau je >.< Time f2 , dia suke kutip hutang smpai org yg dikutip hutang dri Una panggil dia ‘Along’ . Oh lupe nk bgitau, Una ni bijak orgnye . Selalu dpt TOP 3 kat kelas .. * k jelez . FYI, aku selalu bergaduh dia. Kitaorg gaduh mcm gaduh betul2 , tapi sebenarnye kitaorg gaduh main2 je . N dia ialah salah seorang SAHABAT BAIK aku.

Form 3 – Aesah :3 *buat muke jahat .. Ni sorang lagi yg membuatkn aku bersemngt nk tulis psal dia . Aesah ni bijak juga orgnye. Macam Una . Dia selalu dpt TOP 3 dlm tingkatan n nombor 1 dlm kelas *jeles . Dia sngt perasan orgnye . Bljr dari mnelah sifat perasan dia tu *geleng kepla . Aesah juga kelakar . Maklumlah dia kan Datin Aesah .. Aesah sngt minat tengk bola. Lagi2 kalo ade Neymar . Fangirl sngt . Aku pun x tahan n x larat nk melayan dia. Aku n Una ship dia dengn Naim sbb dua2 suke gelabah x tentu psl *sorry Aesah >.< Tu je kut aku nk citer psal dia . P/S : Actually nme dia Aisyah, tapi lagi sedap kalo tulis Aesah . N Aisyah juga salah sorng SAHABAT BAIK aku ..

Cukupla dulu aku citer psl ketua n penolong kelas . Nnti aku akn sambung citer psal pengws sek, pngws pss n pngws biasa ( org biasa )

K . Bye Assalamualaikum .                 TO BE CONTINUE ~

Advertisements

5 thoughts on “Cendekious

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s